Våra öl

Folkes Ofiltrerade Lager

Den här gyllene lagerölen är full av fräscha smaker från den brödiga pilsner- och münchenermalten ackompanjerad av tysk och amerikansk humle som ger ölen sin markerade beska och friska blommiga arom. 

Folkes Pale Ale

Detta är en ljust bärnstensfärgad öl med bra beska. En fyllig knäckig maltbas samsas om utrymmet i flaskan med en rejäl mängd amerikansk humle som ger ölen dess blommiga och citrusaktiga arom. 

Folkes Röda IPA

En välhumlad röd öl med kraftigt gräddfärgat skum och explosiv humlearom som drar mot Citrus, tallbarr och tuttifrutti/passionsfrukt. Smaken är klart humledominerad men med bra karamellsötma som balanserar upp.

Folkes Tjocke Stout

Detta är en krämig stout med inslag av mörk choklad mjukrostat kaffe och lakrits. Munkänslan är stor och den upplevs fyllig och maltkomplex, beskan balanserar upp malten utan att tränga igenom för mycket.

Folkes Fogdeöl

En ljust guldfärgad öl med fruktig och citrusbetonad arom med en aning knäckig malt i bakgrunden. Smaken är ren, humlig med balanserad efterbeska och knäckigt maltstöd. För den som vill ha en lyxig lättare öl med friska smaker.

Tappar Finas Pale Ale

En frisk och fräsch ale som har begåvats med en lätt maltbas, tydlig humlekaraktär och modest alkoholstyrka. Humlearomen drar mot citrus, örter och en lätt kryddighet. Smaken är tydligt citrusdominerad med ett lättare brödigt maltstöd och munkänsla från vetet. 

CB Session IPA

En frisk och fruktig IPA med låg alkoholhalt och stor smak. Humlen dominerar arom och smak i denna guldfärgade lättdruckna öl. Doften är full av söta mandariner, grapefrukt, krusbär och blommor. Den lätta maltsmaken översköljs av humlens något bittra inslag av grapefrukt och kåda. En lätt fräsch kropp tillsammans med efterbeskan gör detta till en perfekt törstsläckare och matchar en rejäl hamburgare riktigt bra.

Folkes IPL

Folkes IPL är bryggd med Viennamalt för en fyllig kropp samt Equinox och Amarillo som humlesorter, de ger en komplex och modern humlesmak med inslag av tropisk frukt, blommor och blodgrape. 

Kommande

Har du önskemål om vår nästa ölsort? Skicka oss ett mail och berätta, vi lyssnar gärna! 

Folkes Julöl

En komplex öl där väldoftande humle integreras väl med chokladiga och varmt rostade malttoner. Efterbeskan är lång och välbalanserad. Ölen passar bra till kallskuret och julbordets varma rätter. 
 

CB's Påsköl

Kommande...